dijous, 18 d’octubre del 2012

Un servei de marcadors socials molt visual

MARQUEM (-NOS)


Imatge de Google

Els marcadors socials s'utilitzen com serveis que, quan naveguem per Internet, podem seleccionar-los, compartir-los i guardar-los com a marcadors interessants de webs, usuaris...


Amb qualsevol marcador podem buscar adreces interessants que podem cercar a través del buscador. Podem trobar qualsevol cosa com per exemple mapes conceptuals, TIC,...

Hi ha 3 models de marcadors socials que són molt interessants de veure i de conèixer una mica en aprofundiment:




- Delicious
Tenim el buscador o sinó a través dels links amb etiquetes que surten pels laterals.

Mister Wong
Semblant al Delicious.


Pearltrees*

És el que utilitzarem. Serveix per trobar informació i recollir les anomenades "perles".
En comptes d'organitzar la informació en forma de llista, l'organitza en forma d'esquema: arbres amb branques i que acaben en les pearls les quals contenen el recurs.

Per començar, a l'hora d'accedir podem crear un compte o accedir des de Twitter* o Facebook.


  • Aspectes a destacar de Pearltrees:


En PearlTrees hi ha un buscador que gràficament és molt esquemàtic. Podrem trobar persones o temes dels quals s'han parlat (creat pearls).

Quan cliquem a un d'aquest usuaris que podem buscar, veurem que entra a una pàgina web amb les opcions de: tornar cap enrere o, passar com si fossin diapositives cap a una altra web, de marcar com a preferits, o de compartir en Facebook o Twitter.

Ara, si volem guardar alguna "pearl" hem d'arrossegar aquesta cap a la part inferior de la pantalla on hi ha una mena de rebost. Allà la podem desar per un altre moment, consultar-la o sinó adjuntar-la com a link (perla) al meu arbre de perles.
Si ho adjuntem al nostre, se li enviarà una notificació a l'usuari original d'aquesta.



Per distribuir aquestes pearls que podem crear, compartir...  hem de crear una branca, i així ho tindrem més organitzat.
Per fer-ho, hem d'estar a l'arrel (foto principal de l'esquema) i polsar a "Add pearl" a la part superior esquerra. Sortirà una finestra diferent on podem seleccionar si volem un enllaç, una foto, notes...

Per exemple, crearem una amb "Tipus d'escoles".
Primer entrem al xtec, a "Projectes" i "Lectura". Allà tenim el "Dossier didàctics El gust per la lectura".
Un cop em entrat, a la dreta tindrem l'icona de "Pearltress" i podrem compartir clicant a "A new pearltree" (dins de la de tipus d'escoles), posem un nom, premem "OK" i seleccionem a quina carpeta ho volem.

Captura pròpia

Per comprovar que ha funcionat anem a  la nostra pàgina oficial de Pearltrees.
Captura pròpia




Captura pròpia



*Podem instal·lar un "capturador de perles" al nostre navegador. Un cop ens hem registrat o un cop obert a l'esquerra al botó "PEARLED".
S'instal·larà com aplicació de Google Chrome.









INTERACCIÓ PEARLTREES-TWITTER
Podem fer una perla amb un enllaç de Twitter, i un cop fet passarà a ser una "pearl" del Pearltrees.
També podem compartir al Twitter les perles/arbres del mateix PearlTrees.



Com fer per a que en les perles surtin diferents imatges?


Si seleccionem una de les perles, a dalt a l'esquerra canviarà el quadre. En aquest, hi ha l'opció de "Edit Tools" on podrem personalitzar ("customize"). Podem carregar una imatge nova, i la pujaríem.



Dins d'aquest perfil podem fer diverses coses un cop seleccionada la perla que ens interessi, no només canviar la imatge a mostrar:
Generar un codi html o URL, enviar aquella perla amb un e-mail, i compartir a reds socials com Google +, Facebook o twitter.



No molta gent utilitza aquesta eina perquè no és molt coneguda, però és una forma de connectar amb qualsevol persona que tingui ordinador i que vulgui compartir enllaços interessants.



Deixo un enllaç interessant que he trobat a "Mister Wong" on explica com es poden descarregar e-books gratuits (relació amb Google).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada