dijous, 20 de setembre del 2012

Google Chrome

Un dels navegadors web más utilitzats.

Ja fa uns anys que Google va presentar aquest navegador que en poc temps s'ha convertit en un del 3 més utilitzats, ja sigui perque és gratuït o, entre altres característiques, per la descarrega a través de dispositius mòbils.

Google Chrome es diferencia dels altres navegadors per la seva instal·lació tan senzilla i la rapidesa, però sobretot per la possibilitat de poder-te descarregar i utilitzar diferents aplicacions. I això és una de les coses hem fet avui a classe de GITIC, descarregar algunes aplicacions que ens podran ser útils.

Si obrim una nova finestra a la web ens trobem amb l'icona de "Chrome Web Store" (també hi és a la cantonada inferior dreta)

Captura pròpia


Allà trobarem milers d'aplicacions per instal·lar al navegador de diferents categories: educació, jocs, empreses, oci, extensions*, temes...

*Cal dir que hi ha una diferencia entre "Aplicació" i "Extensió":
   · L'aplicació és d'un servei concret, amb una utilitat concreta (un joc, una calculadora científica...)
   · L'extensió, en canvi, serveix per augmentar certes funcions del navegador i segueix funcionant dins d'aquest visitis la pàgina que visitis.

Captura pròpia
Captura pròpia


Seleccionem la que ens interessi i donem a "Añadir a Chrome" (Hi ha aplicacions que si no s'inicia sessió amb una direcció de Google no ens deixarà instal·lar-les.)
Apareixerà un quadre al mig de la pantalla on haurem de donar a "Añadir" per acceptar; després d'això, a la pantalla de descàrregues (abaix), ha de sortir un missatge i un percentatge de com va el procés. Si s'ha instal·lat correctament aquest desapareixerà.


Os poso un enllaç per accedir directament a la botiga de Chrome.



També os adjunto dos vídeos (de Youtube) :
En el primer explica la manera d'arribar a la Chrome Web Store, les diferents categories de descarrega, instal·lar una extensió...
En el segon, com s'instal·la una extensió concreta que és útil per publicar a las xarxes socials de Twitter i Facebook des de Google + (xarxa social de Google).





En definitiva, podem definir a Google Chrome com una eina senzilla i fàcil d'utilitzar, amb unes capacitats molt amplies i diverses, i amb cada dia més usuaris que es rendeixen a aquesta utilitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada